© website eigenaars Rob Derksema, Rob Wijnands 2013

Volkstuinvereniging ”Achter de Vuurlijn”

PRUIMENLIKEUR grote glazen afsluitbare pot, minimaal 1500ml 1 kilo pruimen, gehalveerd, ontpit en schoongemaakt 300 gr suiker 3 kaneelstokjes 10 steranijs (o.a. verkrijgbaar bij indische toko) 5 -10 pimentbessen 1 liter inmaakbrandewijn/jenever Doe de suiker en brandewijn in de pot en voeg de pruimen en kruiden toe. Af en toe roeren en zorg dat de ingrediënten goed mengen door de pot/fles voorzichtig om te draaien. En proeven mag ook! Na 3 maanden staan kan de likeur gezeefd worden en is hij klaar om te drinken. ZWARTE BESSENLIKEUR 500gr zwarte bessen, gewassen 200 gr suiker enkele kruidnagels 1 kaneelstokje enkele bladeren van de zwarte bes 1 liter inmaakbrandewijn/jenever De procedure is gelijk aan die van de pruimenlikeur. Succes en cheers!
zwarte bessen of pruimenlikeur terug naar het hoofdmenu terug naar het receptenmenu
achterdevuurlijn