© website eigenaar   Rob Wijnands 2013

Volkstuinvereniging ”Achter de Vuurlijn”

recepten (aangeleverd door onze leden)
Palmkool Palmkool is een koolsoort, afkomstig uit het Middellandse Zee gebied en zeer geliefd in Italië, Toscane. Het wordt ook wel zwarte kool genoemd, Cavolo Nero, omdat het na bereiden heel donker kleurt. Klik op de foto voor een recept.
Courgettejam Een vertrouwd verschijnsel. Iets teveel courgette planten in de tuin. De allereerste vruchten vinden zo vroeg in het seizoen hun weg nog wel, maar na een tijdje komen ze je de oren uit. Een nieuwe mogelijkheid om de courgettes te verwerken tot jam. Klik op de foto voor het hele recept.
Doorgeschoten sla Dit beeld kennen we allemaal. Doorgeschoten sla. Wat kun je er nog mee? Je kunt er een smakelijke soep van maken! Klik op de foto voor het recept.
Chiogga (witte biet). Een oud en smakelijk ras afkomstig uit het Italiaanse plaatsje Chioggia.  Deze biet is bijzonder geschikt voor rauwkostsalades; de smaak is zoet en hij ziet er prachtig uit!  Klik op de foto voor het volledige recept.
Zwarte bessen of pruimenlikeur. Een overvloedige oogst aan kleinfruit of andere vruchten dit jaar? Probeer eens de verwerking tot een verrassend likeurtje. Klik op de foto voor de bereidingswijze.
terug naar het hoofdmenu Rabarbertaart Rabarber, een prachtig gewas om in je tuin te hebben staan, maar wat moet je er mee. Maak een frisse taart, ook lekker gevonden door mensen die geen rabarber lusten.  Klik op de foto voor het recept
achterdevuurlijn