© website eigenaars Rob Derksema, Rob Wijnands 2013

Volkstuinvereniging ”Achter de Vuurlijn”

Rabarbertaart terug naar het hoofdmenu terug naar het receptenmenu
recept van Bep van den Bergh, tuin 4 Frisse taart, ook lekker gevonden door mensen die geen rabarber lusten. benodigde ingrediënten: Vulling: 750 gram rabarber 2 zakjes vanillesuiker 3 eetlepels custardpoeder 30 gram suiker Deeg: 150 gram suiker 2 eetlepels citroenrasp 150 gram zachte boter boter om de springvorm in te vetten 3 eieren 150 gram zelfrijzend bakmeel Bereidingswijze: Oven voorverwarmen op 150 graden. Rabarber wassen, klein snijden en met de overige ingrediënten voor de vulling mengen. Boter, suiker en citroenrasp voor het deeg met de mixer kloppen. Eén voor één de eieren erdoor kloppen. Als laatste het zelfrijzend bakmeel erdoor spatelen. Het deeg in de ingevette springvorm (ca. 24 cm) doen, rabarbervulling erop scheppen. En 80 à 90 minuten bakken in de oven.
achterdevuurlijn