© website eigenaars Rob Derksema, Rob Wijnands 2013

Volkstuinvereniging ”Achter de Vuurlijn”

recept van Bep van den Bergh, tuin 4 Dit beeld kennen we allemaal. Doorgeschoten sla. Wat kun je er nog mee? Je kunt er een smakelijke soep van maken ! benodigde ingrediënten: 1 flinke krop doorgeschoten sla 25 gram boter 1 ui, gesnipperd 1 teen knoflook, fijngehakt 1 eetlepel bloem 1 liter groente- of kippenbouillon 1 ei 150 ml slagroom handje verse munt, fijngehakt Bereidingswijze: Haal de bladeren van de sla, was ze en scheur ze in stukken. Verhit de boter in een braadpan en bak de ui met de knoflook circa 5 minuten zachtjes. De ui moet glazig worden, niet bruin. Roer de bloem erdoor en schep vervolgens de sla erdoor. Voeg daarna al roerend de bouillon toe. Breng aan de kook en laat ongeveer 5 minuten zachtjes koken tot de sla zacht is. Pureer de soep met een staafmixer. Klop de eierdooier met de room in een kom door elkaar. Klop een opscheplepel hete soep door het roommengsel. Haal de pan van het vuur en roer het roommengsel door de soep in de pan. Meng op het laatst de munt door de soep en breng op smaak met peper en zout. Eventueel kun je wat doperwtjes of tuinboontjes toevoegen.
Soep van doorgeschoten sla terug naar het hoofdmenu terug naar het receptenmenu
achterdevuurlijn