© website eigenaars Rob Derksema, Rob Wijnands 2013

Volkstuinvereniging ”Achter de Vuurlijn”

recept van Greet Mooiman, tuin 33. Een vertrouwd verschijnsel. Iets teveel courgetteplanten in de tuin. En die allereerste vruchten vinden zo vroeg in het seizoen hun weg nog wel, maar na een tijdje komen ze je de oren uit. Zie hier, een nieuwe mogelijkheid om de courgettes te verwerken. benodigde ingrediënten: ca. 1 kg courgette geleisuiker gember limoen Schil en rasp ongeveer 900 gram courgette. Rasp vervolgens 50 gram verse gember. Rasp van een limoen de schil en voeg deze toe. Voeg ook het sap van de limoen toe. Voeg aan het mengsel 500 gram halfzoete geleisuiker of 1000 gram gewone geleisuiker toe. Breng de massa aan de kook en laat het twee minuten doorkoken. Breng de jam over in goed schoongemaakte jampotten.
courgette jam terug naar het hoofdmenu terug naar het receptenmenu
achterdevuurlijn