© website eigenaars Rob Derksema, Rob Wijnands 2013
Actuele berichten
geplaatst: november 2019 Onkruidbestrijding  Het seizoen is over het hoogtepunt heen en het bezoek aan de tuinen wordt minder. Het onkruid daarentegen groeit onverminderd voort. Ook op het pad! Een van onze tuinders zag dat de eigenaar bezig was met het bespuiten van het onkruid op het pad en nog wel met “Roundup” een zeer ongewenst middel. Voorkom dit! Het is de plicht van de huurder van een kavel om het pad voor zijn kavel schoon te houden van onkruid en als dat niet gebeurt dan gaat Joeri met de gifspuit aan de gang.  Dat willen wij toch niet!
Open dag Ter gelegenheid van het 200 jarig bestaan van de Gemeente Uithoorn organiseert de volkstuinvereniging een Open Dag op zondag 23 augustus 2020.
Fotografe op onze volkstuintjes Mijn naam is Bente Tas (19 jaar) en ik ben een hbo-fotografie student aan de Fotovakschool in Amsterdam. Ik woon zelf in Aalsmeer en doordat mijn vader zelf in de bloemen zit heb ik altijd al een interesse gehad in hoe mensen hun rust en geluk vinden in tuinieren. Naast de opdrachten die ik voor school moet maken lijkt het mij daarom interessant om als vrijwerk een fotoserie te maken over jullie volkstuinvereniging “Achter de Vuurlijn” door de seizoenen heen. Ik zou dan graag verspreid over de seizoenen een aantal keren langs willen komen om zowel de tuinen als de beheerders van de tuinen te fotograferen om zo een mooie fotoreportage te maken. Ik zag dat jullie op de site ook al best veel bezig zijn met fotografie (zoals het smoelenboek) en de foto’s die ik zou willen maken mogen jullie dan uiteraard ook zelf gebruiken! Geinteresseerd in mijn werk tot nu toe? Klik dan op de bijgevoegde button.
naar inhoudsopgave naar inhoudsopgave lees meer … lees meer … naar de foto-impressie … naar de foto-impressie …
achterdevuurlijn